mandag den 19. august 2013

Tomatmarmelade

Da vi besøgte Saluhallen i Höganäs faldt jeg over et glas tomatmarmelade, som jeg overvejede at købe, men tænkte så, at med mange tomater hjemme i Drivhuset er det sjovere, at lave marmeladen selv. Heldigvis var der smagsprøve sammen med stedet's fantastiske brød, så jeg kunne "lurer" konsistens og smag af.

Saluhallens tomatmarmelade er mærket med kvalitets- og varemærket HDO, som står for Höganäs Delikatess Original. Der er over 50 produkter, som bærer dette mærke, hvor kvalitet og smag er alt afgørende. Læs evt. mere på Saluhallens website. 

Godt modne tomater ca. 400 gram, en vaniljestang, en chili, en lille håndfuld tørret tranebær, rosmarin samt citronsaft og sukker blev kogt godt igennem i ca. 30 minutter og blendet let med stavblenderen således, at der stadig er struktur i marmeladen. Det blev en marmelade med både tomatskin og kerner, hvis strukturen skal være mere ensartet, bør tomaterne både flås og udhules, så der kun er kødet tilbage.

Vi prøvesmagte tomatmarmeladen, som eftermiddagssnack, på bornholmske spelt knækbrød sammen med den bornholmske St. Clemens Danablu og det var bestemt et perfect match.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar