Team bag Kadeau siger om sig selv: "Vi elsker mad og vin, og vi elsker Bornholm! Derfor er det missionen, at udforske det regionale køkken, som ligger vores hjerter så nært. Ambitionen er at definere en ny bornholmsk smag, som bygger på de nordiske dogmer."
Kadeau København fik deres første Michelin stjerne i marts 2013 og er Bornholmsk gastronomi i verdens klasse. Det gør hver gang dybt indtryk hos mig, at besøge Kadeau.
Kadeau Bornholm ligger i de yderste klitter på Bornholms sydkyst omgivet af stranden, havet, skoven og himlen. Et skønt sted og denne søndag aften midt i august havde både lokale, et fødseldagsselskab, forretningsfolk og danske og udenlandske turister fundet vej til yderste klit i Pedersker nær Åkirkeby.
På smukke tallerkner og skåle fra keramiker Torben Lov i Listed blev aftens menu serveret i et passende forløb hele aftenen igennem - 8 små eller større serveringer i alt og vi havde fin tid til at dufte, se og smage de fine anretninger og selvfølgelig, at fotografer detaljerne.
Søndag den 18. august 2013 blev der serveret følgende menu:
- Appetitvækkere (friteret kartoffel, selleri rulle, hjerte fra en hane, tørret rødbede)
- Saltet pighvar, persille, remmetang, grønkål, strandurter
- Blåmuslinger, ærter, hestebønner strandurter (super ret - klart min favorit ret denne aften)
- Torsk, stikkelsbær, broccoli, brændt smør, syrnet valle (fantastisk velbalanceret ret)
- Hønsefødder & gulerødder (konfiteret kylling lår med fødder, samt gulerød i 3 udgaver - min gemal var helt vild med denne ret)
- Oksekam, nye løg, porre, most, brunet smør
- Ostene var St. Clemens Bornzola, en lækker crèmet blåskimmel produceret på Bornholms eget mejeri, dertil flere af Arlas Unikaoste - Troldhede Ask, Gnalling, Nordlys og den faste Havgus
- Hindbær, kærnemælksvalle, hybenrose, brunet smør. (Smørret i kombination med valle og hindbær løftede denne dessert højt op på smagsskalaen. Fin finale)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar