Durum Bageren på Hven, som jeg skrev om under iberico skinken, var den ene af de to gårdbutikker på Hven jeg havde planlagt, at besøge, den anden var Hvens Getost.
En fin gårdbutik som, udover gedeosten, også fremstiller frisk pasta med durum fra Hven Bageren, og som sælger diverse marmelader fra små skånske gårdproducenter. Vi fik en lille smagning af de forskellige oste og valgte, at købe en hård gedeost kaldt Gryning, en hvidkit gedeost (Port Hven) samt en helt vidunderlig Geta (ikke feta, men Geta) i en lage af koldpresset rapsolie, hvidløg, rosmarin og rosen peber, som for ørigt på svensk hedder rosépeppar (Nice!). Udover osten købte vi også en bakke frisk durum pasta.
Dag nr. 2 på Hven var en våd dag, det regnede meget og vi var trætte efter et dejligt besøg på Øen i Øresund, så efter en sejltur på 90 minutter med Hvenfærgen samt den efterfølgende lille time i bil til Nordsjælland, blev tørt tøj og et lækkert lille pasta måltid budt velkommen.
Et rødløg, en stor portion sweet grape cherrytomater fra Drivhuset, chili, samt en lille squash og et glas rosé vin blev forvandlet til en skøn pasta sauce, hvor den let kogte durum pasta blev vendt i og pyntet med rød basilikum fra haven, som jeg har brugt i store mængder hele sommeren og sidst, men ikke mindst, blev der tilsat fine stykker af Geta'en.
Durum pasta og Geta klæder hinanden helt suverænt. Tak til gedeost damen, som glædeligt gave dette og andre gode gedeost tips videre.
Om Hvens Getost kan man sige; Det lilla gårdsmejeriet med dom goda ostarna......
Ingen kommentarer:
Send en kommentar