I forbindelse med Copenhagen Jazz Festival 2013 spiste vi, før en jazzkoncert i det Kgl. Teater, på Trattoria FIAT på Kongens Nytorv. På nabobordet blev der serveret en Saltimbocca og den duftede helt forrygende. Denne ret har siddet i "næsen" lige siden og da vi havde en halv flaske hvidvin tilovers, besluttede jeg, at denne skulle bruges til saucen i en Saltimbocca alla Romana, hvor hovedingrediensen er tynde skiver kalvekød, med salvie og en sauce af hvidvin. Egentlig skulle der også have været prosciutto eller parmaskinke, men det var ikke på lager i dag, så jeg brugte istedet lidt gorgonzola til at forstærke smagen. På billedet ses saltimbocca'en inden den har fået en kort tur i en meget varm ovn, således at osten kunne gratinere kalvekødet.
Til saltimbocca'en blev serveret ovnstegte tomater med timian og zucchini (squash, men i dagens anledning zucchini, det italiensk ord for samme) vendt med en smule frisk fuldkornspasta.
Det blev en sommerdag med en tidlig morgenstunden i skoven, cykling, FATBOY hængekøje, friske hindbær og skærmliljen, der lyste blåt imod den blå sommerhimmel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar