Dagens tabouleh består af bulgur, cherrytomater, rød peber, soltørret tomater, rødløg, hvidløg, persille, mynte og så den grillede aubergine. Dressingen mixes af rigeligt citron og olivenolie ....og så mit Phu Quoc (Vietnam) krydderi. Jeg ved ikke, hvad det består af, udover den kraftfulde hvide peber fra Phu Quoc, salt og lime. Jeg er blevet afhængig af denne vietnamesiske krydderi blanding, der er fantastisk som smagsforstærker og jeg bruger det i mange retter, som f.eks. idag både i tabouleh'en og i de tilhørende krydrede urtefrikadeller. Jeg håber, jeg kan finde krydderiblandingen igen, eller noget der ligner, hos den vietnamesiske købmand i Frankrigsgade (KBH).
Jasminen er sprunget ud og sender sin søde duft ud over hele haven. Også Riddersporen med sin raffineret dybblå blå farve står høj og statelig. Det latinske navn for riddersporer er Delphinium, det er et af de eneste latinske blomsternavne jeg altid kan huske, fordi jeg synes det er et pragtfuldt ord - Delphinium.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar