onsdag den 3. juli 2013

Aubergine & Tabouleh

Den første aubergine blev høstet i dag og indgik grillet, som ingrediens i en kraftig krydret tabouleh. En tabouleh (tabbouleh) er en traditionel arabisk salat på baggrund af bulgur eller couscous og grønsager.

Dagens tabouleh består af bulgur, cherrytomater, rød peber, soltørret tomater, rødløg, hvidløg, persille, mynte og så den grillede aubergine. Dressingen mixes af rigeligt citron og olivenolie ....og så mit Phu Quoc (Vietnam) krydderi. Jeg ved ikke, hvad det består af, udover den kraftfulde hvide peber fra Phu Quoc, salt og lime. Jeg er blevet afhængig af denne vietnamesiske krydderi blanding, der er fantastisk som smagsforstærker og jeg bruger det i mange retter, som f.eks. idag både i tabouleh'en og i de tilhørende krydrede urtefrikadeller. Jeg håber, jeg kan finde krydderiblandingen igen, eller noget der ligner, hos den vietnamesiske købmand i Frankrigsgade (KBH).




Havens mange lavendler, som kanter hele terrassen, er blevet store og står nu med en intens violet farve og jeg forventer de folder sig rigtigt ud i de kommende dage, hvor der er lovet sol, varme og sommervejr. Lavendlerne tiltrækker mange bier og deres summen kombineret med duften af de smukke lavendler er, for mig, højsommer når det er bedst. De mange lavendler leder tankerne til Provence, hvor jeg stadig har til gode, at se de store smukke dybviolette lavendel marker, når disse er på deres højeste.

Jasminen er sprunget ud og sender sin søde duft ud over hele haven. Også Riddersporen med sin raffineret dybblå blå farve står høj og statelig. Det latinske navn for riddersporer er Delphinium, det er et af de eneste latinske blomsternavne jeg altid kan huske, fordi jeg synes det er et pragtfuldt ord - Delphinium.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar