mandag den 15. juli 2013

Nyslynget Honning & Lakrids

Ingen tvivl om, at lakridspulver er udråbt til det nye sorte både bogstavelig talt og i overført betydning. Trenden er, at lakridspulver kan bruges til alt, og i alt. Jeg er vild med lakrids, men ikke i alt. Ligenu afprøver jeg opskrifter på lakrids is, jeg søger en is, der er cremet og samtidig sej på den rigtige måde, mere herom i en senere blog.

Jordbær med fløde må være den nemmeste dessert i verden. Det er lækkert og i de kolde vintermåneder kan man altid drømme, om sommer og smagfulde jordbær med fløde. Den næste nemmeste dessert må være marengs med jordbær. Jeg skrev om Eton Mess omkring Sankt Hans og gårsdagens dessert var vel nærmest en variation over samme tema.

Som erklæret frankofil skulle vi selvfølgelig, i går søndag, fejre Bastilledagen, Frankrigs nationaldag, samt 15. etape af Tour de France, hvor det berygtede bjerg, Mont Ventoux - også kaldet det skaldede bjerg, skulle bestiges af Tour'ens ryttere. Jeg bagte derfor en lakrids-marengs-bund af 3 stiftpisket æggehvider tilsat 130 gram sukker og 3 tsk. rålakrids pulver. (30 minutter i ovnen på max 150 grader). Lakrids-marengs-bunden blev pyntet med flødeskum vendt med friske (let moset) hindbær og på toppen friske hele jordbær og hindbær. Ud over hele denne herlighed kom en stor skefuld nyslynget dansk honning. 

Den nyslynget honning havde jeg sikret mig fra min grønsagspusher, som engang imellem har denne lyse pragtfulde "bi-sirup" fra en lokal biavler i Tisvilde. Heldigvis skal nyslynget  honning spises straks, fordi den ellers krystalliserer i grove uspiselige krystaller, så det gælder om at bruge den i rigelige mængder på f.eks. friske bær og yoghurt.

Jordbær/Hindbær med nyslynget honning og et touch lakrids går rigtigt fint på en Bastille søndag.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar