mandag den 20. maj 2013

Vitello Tonnato & Røget Rapsolie

Jeg er meget glad for mit udekøkken. Det er helt simpelt - et bord med en vask og en WEBER gasgrill (Q300). Når jeg laver mad i haven, har jeg udsigt ud over marken og aften solen. I går pinsedag var det småregn, men udekøkkenet kom selvfølgelig ibrug alligevel.



For længe siden købte jeg en grill-wok fra Sagaform på et outlet. Jeg har aldrig brugt den, men af en eller anden grund kom jeg i tanke om denne wok i går, nu skulle den afprøves. Jeg stegte asparges, peberfrugt, broccoli og rødløg i wok'en og det blev virkelig gode sprøde og smagsfulde grønsager. Af en meget betænksom kollega, har jeg fået en røget rapsolie fra Samsø (han ved, jeg kan gå i "selvsving" over små lokale specialiteter) og denne olie samt en jordbær/chili eddike, en stor håndfuld krydderurter fra haven og drivhuset (rosmarin, salvie, timian, koriander, persille & citronverbena) samt parmesan, blev blandet med de wok-stegte grønsager. Bedre bliver det ikke ...og så på en regnvejrsdag !



Kødsnedkeren's (se indlægget Italiensk Porchetta) pinsetilbud var kalvefilet og jeg købte et godt stykke, der lørdag blev grillet som bøffer, da vi havde mine svigerforældre til middag. Og søndag blev, denne super møre kalv, grillet og forvandlet til en vitello tonnato, den klassiske kalvekød's ret med tunsauce fra Piemonte.

Buno Appetito!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar