onsdag den 8. maj 2013

Italiensk Porchetta

Jeg har længe gerne ville blogge om KØDSNEDEKEREN. Men inden jeg kaster mig over denne fantastiske slagter i Ørby, skal jeg lige give et stort "LIKE" til Cecilie & madklubben på TV2 - det er en fest af et program. Tirsdagens udsendelse med den franske Michelin-kok Francis Cardenau, som hovedperson, var toppen. Hvor er det en stor stor fornøjelse, at se stjerne-kokke lave mad.


Tilbage til Kødsnedkeren i Ørby, den ubetinget bedste slagter i Nordsjælland. Jeg har en special tilknytning til den meget lille stationsby Ørby (Gribskovbanen) nord for Helsinge, idet min farmor regerede her i mange år, som Danmarks første kvindelige stationsforstander. Ørby station (nu nedlagt) var min far's barndomshjem og jeg har mange minder fra den lille station og ikke mindst min farmor's lille fåre-flok og fine have langs banen.


Først på ugen udsendte Kødsnedkeren sin nyhedsmail og tilbød PORCHETTA til weekenden.  Porchetta er, groft sagt, det italienske svar på den klassiske danske helstegte pattegris! Italienerne udbener grisen og fylder den med hvidløg, rosmarin og fennikel samt andre friske krydderurter. Den snørres, spides og steges over åben ild. Kødsnedkerens pragtfulde Porchetta tilberedes af et flæskeslag, der krydders med en mændge gode krydderier. Slaget rulles, så der er svær hele vejen rundt, og steges f.eks. på gasgrillen på max 150 grader i godt tre timer.

Svinekød står sjældent på menu'en hos os, men en stegt Porchetta er en af undtagelserne. Stegen skal bruges fredag til en gæstemiddag og jeg vender derfor tilbage senere med billeder af den stegte "pattegris" og tilbehøret hertil.


Kødsnedkeren excellerer, udover kvalitets kød fra lokale gårde, også i meget lækre og spændende pølser, dels spegepølse typer, men også pølser til grillen. Signatur produktet er nok den stegte rullepølse med svær.

Pølserne på billedet er no.2 (oksekød med fennikel), Chorizo, Valnød (valnøddesnaps fra Schumarcher) og den nyest no.5 (en italiensk type), som er lufttørret med hvidskimmel.

På billedet ses også Porchetta'en inden tilberedning på grillen.

"Når du handler hos Kødsnedkeren, støtter du samtidig de Nordsjællandske kødproducenter - både økologiske og konventionelle landmænd. Den korte vej fra jord til bord - Er din vej til kvalitet." - Citat kødsnedker Flemming Bisp Høeg www.koedsnedkeren.dk







Ingen kommentarer:

Send en kommentar