fredag den 3. maj 2013

Et lille stykke Vietnam

I Frankrigsgade på Amager ligger et lille stykke Vietnam. Vores beholdningen af fiskesauce er faretruende lav, og da jeg ikke, under henvisning til flyselskabet's instruks, måtte tage en flaske med hjem fra Phu Quoc i Vietnam, lagde jeg i dag vejen forbi det lille stykke Vietnam på Amager. Fantastisk sted med alt, hvad der er brug for i det asiatiske køkken og selvfølgelig vigtigst af alt - Fiskesauce fra Phu Quoc.


Grillen er fundt frem fra vinterens hi, grillristene er udskiftet med nogle nye, og grill sæsonen er sat igang med en helstegt svinemørbrad marineret i en pebersauce, "smulet" hjem fra Phu Quoc. Pebersaucen hørte sikkert til samme kategori, som fiskesaucen, men jeg krydsede finger for, at glasset's forsejlingen holdt under hele flyveturen.

Pebermarineret mørbrad, risnudler, rucola salat, forårsløg, strimler af gulerødder og rød peber udgør ingedienserne den asiatiske salat, som stod på menuen i går. Dressingen er den klassiske, bestående af fiskesauce, limesaft, ingefær, hvidløg, chili, og rigeligt Phu Quoc peber. Super enkelt & super lækkert !



På billedet af salaten, pebersaucen fra Phu Quoc og den tilhørende dressing, kan jeg ikke lade være med også, at bringe et billede fra Operaen. Der var en fantastisk solnedgang over Københavns havn i onsdags og skyggerne fra gæsterne i operarestauranten, ses som perler på en snor, op imod Operanes flotte "træ-kerne".

I onsdags sluttede opera sæsonen 2012/13 med en opsætning af Wagners Tannhäuser. Vi havde håbet på, at høre den danske Wagner sanger Stig Fogh Andersen i hovedpartiet, som Tannhäuser, men desværre var han syg, og hans stand in, direkte hentet fra Wien, var lidt skuffende. Til gengæld kunne det kongelig operakor og ikke mindst den jamaicanske basbaryton Sir Willard White, i partiet som Hermann Landgraf, få Operaen til at svæve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar