fredag den 10. maj 2013

Eau de Cologne Mynte

Der er specielt tre krydderurter, som fangende min opmærksomhed på Gartneri Toftegaard i år.

Bladmynte Shiso (rød), Vietnamesisk koriander og Eau de Cologne-mynte

1) Bladmynte, Shiso, to farvet, Perilla
Bladmynte eller Shiso Perilla stammer fra Østen, hvor den er en meget brugt krydderplante. I Japan spises de friske bladmynteblade eksempelvis til rå fisk og bruges bl.a. til sushiretter.

På Gartneriet i går talte jeg med en vietnamesisk gift mand, som fortalte, at de bruger bladmynten til friske vietnamesiske forårsruller - Så var jeg jo solgt !

2) Vietnamesisk koriander, Polygonum odoratum
En pileurt, der stammer fra asien, hvor de friske blade og skudspidser dufter som koriander. I Asien bruges den især til suppe og sammenkogte retter, men den kan selvfølgelig bruges til alt, hvor man ellers ville bruge korianderblade.

Med hyppig produktion af vietnamesiske supper og ruller, er denne et must i drivhuset i 2013.

3) Eau de Cologne-mynte, Mentha x piperita
Sorten kaldes også bergamot-mynte. Planten har en meget kraftig aroma af parfume og citrus og får smukke lilla blomster. Te af eau de cologne-mynte er fantastisk - jeg har allerede drukket den første kop. Teen smager, som earl grey-te dufter.

Et fund af en mynte og jeg har en kollega, som helt sikkert gerne vil smage denne nye myntete i næste uge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar