søndag den 26. maj 2013

Røgboks & Pighvar

Jeg har anskaffet en røgboks til Weber'en med forventningen om, at det må da være til, at finde ud af. Hvor svært kan det være! Men jeg må indrømme, at det lykkes ikke helt i første forsøg. Efter forskrifterne fik to fine stykker laks en sukker/salt lage i formiddags og burde derfor være klar til en gang røg her til aften. Kirsebærspånerne har ligge i vand, hvilket skulle giver mere røg, grillen blev holdt på meget lav varme, hvilket også burde være efter bogen. Men resultatet blev ikke helt, som jeg havde håbet på.

Laksen fik en fin skorpe, men havde ingen røgsmag og var klart for gennemstegt. Fisken kunne imidlertid sagtens spises og blev serveret med sauce tartare baseret på rygeost, krydderurter og tern af skrællet agurk.

Der er kun ET at gøre og det er, at forsøge igen. Det skal lykkes mig, at tilberede en lækker varmrøget laks.



Sammen med laksen købte jeg også en pighvar "steak" - et virkelig flot stykke fisk, skåret af en pighvar på over 3 kg. Pighvaren blev dampet i ovnen og serveret med de lækreste første nye danske kartofler - sæsonens absolut første, som jeg har købt i en lokal gårdbutik til 40 kr for et halvt kilo. Fundet for pengene! Pighvaren blev også ledsaget af nye ærter, en ærtehumus og en cremet citronsauce. Et fest måltid for to med strejfs af dansk sommer.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar