Miso er en gæret masse, som fremstilles af sojabønner, ris eller byg, og der tilsættes havsalt og vand.
Sticks'n'Sushi har en god spicy miso-dressing som bl.a. bliver serveret på edamamer bønner, og med de rette ingredienser kan man faktisk selv lave en dressing, der kommer ret tæt på. Årstiderne.com har lavet en fin lille madbio, hvor der er god inspiration, at hente om miso-dressing. I forhold til Årstidernes opskrift, vil jeg gerne have
dressingen lidt mere spicy og har derfor også tilsat en hele frisk chili, samt skruet op for både ingefær, hvidløg og lime.
dressingen lidt mere spicy og har derfor også tilsat en hele frisk chili, samt skruet op for både ingefær, hvidløg og lime.
Til dressingen bruger jeg Clearspring's miso-pasta henholdsvis Hatcho miso og Sweet white miso, som begge kan kan købes i en helsekost-(net)butik, samt en sesamolie af ristede seasamfrø, som jeg har købt hos den vietmanesiske købmand. Det er en god ide, at røre Hatcho misoen lind i lidt vand inden resten af ingredienserne tilsættes, fordi denne miso-pasta er sej og svær, at få rigtigt rørt ud, hvis man ikke arbejder lidt med den.
Miso-dressingen er et mix af de to forskellige miso-pastaer, sesamolie, lime/citronsaft, honning/rørsukker/palmesukker, evt. lidt soya, hvis der mangler salt, økologiske sesamfrø og chili. Nu gælder det blot om, at finde balancen mellem surt, sødt, stærkt og salt, og den finde man kun ved, at blive ved med, at smage til, indtil man har den smag, man bedst kan lide.
Anret et stort med fad knasende rå grønsager, som f.eks. gulerødder, spidskål, agurk, blomkål, kinaradise, edamamer bønner, eller stribede rødbeder og dyp grønsagerne i den lækre miso-dressing efterhånden, som man "gnasker" grøntsagerne i sig. På denne måde er det ingen sag, at få de anbefalet daglige 300-600 gram grønne sager.
楽しませる! (Enjoy!)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar