lørdag den 19. oktober 2013

Chilihjerte & Harissa

Jeg indrømmer, at der har været lidt langt mellem min blogs på det sidste, men jeg kan med glæde oplyse, at drivhuset består og der bliver stadig lavet mad i det nordsjællandske. Jeg vil forsøge, at få lidt flere indlæg afsted, for det er ikke emner der mangler :-)

I Drivhuset er der stadig rigtig mange tomater på planterne og de modner lige så stille og roligt, men jeg forventer også, at der vil være en del, som ikke når, at modnes helt og derfor ender, som syltede grønne tomater til julemiddagen. Jeg er begyndt, at klippe planterne ned og bladene af for, at få lidt mere luft imellem dem. Drivhuset er helt dugget til hver morgen og fugten gør, at planter og frugter meget let angribes af mug.

I sidste uge plukkede jeg en stor skål med blandede tomater fra overmodne til let grøngule. Tomaterne blev kogt, blendet og kogt ind igen til en tyk dejlig og meget smagfyldt tomatsuppe.

Chilihøsten er også stadig i fuld gang og det betyder, at der også er gang i produktionen af både chilipulver og chilipasta.

Chilihjerte med hilsen fra "Greenhouse & Chili"


En af de chilipasta jeg kan bruge, til alt, i vinterens løb er Toftegaards Harissa.
  • Chilifrugter, et mix af helt milde og middelstærke
  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Spidskommen og koriander, stødt eller frø
  • Persille, basilikum eller mynte (begrænset mængde)
  • Blend det hele og smag til med god eddike, evt. balsamico, samt salt og flydende honning.
  • Serveres som smagsgiver eller tilbehør i supper, fisk-, kød- og grønsagsretter.
Dette er en vitamin indsprøjtning af den særdeles velsmagende slags!
Harissa er den nordafrikanske chilipasta, der bla. bruges i couscous, men kan også fint laves på tomater eller pebre, og man kan tilsætte tørrede frugter, som f.eks. dadler eller abrikoser. Styrken kan varieres med frisk chili. Den chilipasta, man køber færdig i små fine dåser, er meget stærk, men ikke så frisk i smagen. 
Harissa er god, som dip rørt med mayonnaise, yoghurt, skyr eller cremefraiche.

Espelette chili klar til tørring i ovnen.
Jeg har lige fået ny ovn med et specielt tørreprogram til urter og frugter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar