I Drivhuset er der stadig rigtig mange tomater på planterne og de modner lige så stille og roligt, men jeg forventer også, at der vil være en del, som ikke når, at modnes helt og derfor ender, som syltede grønne tomater til julemiddagen. Jeg er begyndt, at klippe planterne ned og bladene af for, at få lidt mere luft imellem dem. Drivhuset er helt dugget til hver morgen og fugten gør, at planter og frugter meget let angribes af mug.
I sidste uge plukkede jeg en stor skål med blandede tomater fra overmodne til let grøngule. Tomaterne blev kogt, blendet og kogt ind igen til en tyk dejlig og meget smagfyldt tomatsuppe.
Chilihøsten er også stadig i fuld gang og det betyder, at der også er gang i produktionen af både chilipulver og chilipasta.
Chilihjerte med hilsen fra "Greenhouse & Chili" |
En af de chilipasta jeg kan bruge, til alt, i vinterens løb er Toftegaards Harissa.
- Chilifrugter, et mix af helt milde og middelstærke
- Olivenolie
- Hvidløg
- Spidskommen og koriander, stødt eller frø
- Persille, basilikum eller mynte (begrænset mængde)
- Blend det hele og smag til med god eddike, evt. balsamico, samt salt og flydende honning.
- Serveres som smagsgiver eller tilbehør i supper, fisk-, kød- og grønsagsretter.
Dette er en vitamin indsprøjtning af den særdeles velsmagende slags!
Harissa er den nordafrikanske chilipasta, der bla. bruges i couscous, men kan også fint laves på tomater eller pebre, og man kan tilsætte tørrede frugter, som f.eks. dadler eller abrikoser. Styrken kan varieres med frisk chili. Den chilipasta, man køber færdig i små fine dåser, er meget stærk, men ikke så frisk i smagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar