Tomatsuppe af drivhusets tomater er en klar favorit, Græskarsuppe Asian Style (se nedenstående opskrift) ligger også højt på hitlisten, og så lod jeg mig inspirere af madskribent og foodstylist Lone Kjær, som tidligere på måneden bloggede om en katoffel/porrersuppe med mellemøstligt twist. En super lækker cremet kartoffel-porre suppe med dukkah, som kan anbefales på det varmeste - kokosmælken i denne supper er efter min smage et rigtig godt valg. Normalt begrænser jeg mælkeprodukterne (fløde/flødeost) i mine grønsagssupper, men i denne supper gør kokosmælken (som jo ikke er mælk!), det helt rigtige for suppen.
Dukkah er et mix af krydderier og nødder, der bliver ristet af på en varm pande og hakket groft eller fint alt efter temperament. Typisk består Dukkah af koriander, spidskommen, kardemomme, peber, sesam, chili og f.eks. hasselnødder, men alle blandinger er tilladt!
![]() |
a) Tomatsuppe med ristet bacon b) Græskarsuppe med græskarkerner og persilleolie c) Cremet kartoffel/porresuppe med Dukkah |
Græskarsuppe Asian Style
* Løg og/eller porrer (ialt 3 styk)* Hvidløg (1-2 fed)
* Citrongræs (1 stilk)
* Frisk ingefær (rigeligt!)
* Hokkaido græskar 1 hel i grove tern (uden skal)
* Olivenolie
* Grøntsagsbouillon (Herbamare urtebouillon)
* Evt. 1 dl kokosmælk eller fløde
* Salt, Peber, Honning, Chili hvis man er til det
Hak løg, ingefær, hvidløg, chili og citrongræsset. De snittede dele dampes møre ved svag varme i olivenolien. Tilsæt græskar stykker, bouillon og småkoge grønsagerne i en halv time. Suppen blendes evt. med kokosmælk/fløde og varmes op igen i gryden. Smag til med honning, salt og peber.
Læg en skefuld cremefraiche/græsk yoghurt oven i suppen og drys med ristede grofthakket græskar kerner. Pynt evt. med lidt persilleolie, som kan fremstilles meget hurtigt ved, at blende olie og persille.
![]() |
Skønne efterårsdage i Småland |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar