Jeg er vild med trevlet kød, og derfor har jeg forsøgte, at lave en kylling udgave af pulled pork. Dels fordi jeg tror det er sundere med kylling kød og dels fordi jeg er gift med en mand, der ikke mener svinekød bør spises i ret store mængder. 2 gange af den lækre porchetta i løbet af sommeren og så er kvoten af svinekød opbrugt for resten af året. Fair nok - jeg brænder heller ikke specielt for svinekød - men en gang pulled pork er altså ret godt.
Inden vi går tilbage til den pulled chicken skal vi lige tale lidt om Chipotle - som er en røget chili, der bruges i det mexikansk køkken. Jeg har fortiden en Chipotle Smoky Chilli Ketchup fra Hot-Headz, som er købt hos ChiliHouse i København, samt en Honey Chipotle Barbecue sauce, som er købt i det lokale supermarked. Den røget og spicy ketchup liver gevaldigt op på det meste og ikke mindst på weekendens omeletter. Jeg kan opfordre til, at køleskabet bliver udstyret med en eller anden form for Chipotle, som kan bruges til marinader og til erstatning for/supplement til ketchup.
Da jeg i weekenden var rundt om Restaurant Gilleleje Havn for at købe rugbrød, faldt jeg også over en Valnødde Chipotle Pesto, jeg er lidt spændt på hvor Chipotle'en er, for jeg kan ikke se af ingredienslisten, at den indeholder røget chili eller andet røget. Jeg vender tilbage til bloggen med nyt om denne pesto, når den er prøve smagt
Tilbage til den pulled chicken. Tre kylling filetter blev marineret ca. 4 timer i køleskabet i chipotle, chilipulver samt et par fed hvidløg og nogle lauerbær blade, og fik, et par gode smørklatter, inden de blev steget i en ovnfast glasskål med låg i 1½ timer ved 170 grader. I princippet en nem tilberedning med et minimum af arbejdsindsats. Duften der kom ud, da låget blev løftet af skålen, var himmelsk og det var så let som ingenting, at skille kyllingkødet til fine trevler.
Den pulled chicken blev serveret helt traditionelt med en coleslaw af revne gulerødder og fintsnittet spidskål, vendt i græske youhurt og smagt til med citronsaft, spidskommen, salt og peber. Både chicken og coleslaw blev samlet i en grov sandwich bolle sammen med et ekstra skud af den skønne Chipotle Smoky Chili Ketchup.
Simremad - der passede perfekt til søndagens episode af Broen.
Æblerne på billedet er gårdsdagens nedfaldsæbler jeg samlede på havebænken og solnedgangen er taget fra Haven i sidste uge. Det er årstiden for de meget smukke solnedgange.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar