Lørdag var familien inviteret til 90 års fødselsdag på Humlebæk Kro, en fin gammel Kgl. priviligeret kro fra 1740, der bl.a. serverer et udemærket hjemmelavet dansk frokostbord. Min gemals tante, rundede dette skarpe hjørne den 9. September og når man er fra Jylland og en del af familien bor på Sjælland, holder man da gerne to fester, en i Jylland og en på Sjælland, så alle kan være med. Min gemals morbror, blev 90 år sidste år og for to år siden fejrede dette seje par, fra Brabrand, deres krondiamant bryllup (65 år).
Og så... kører de forresten lige en tur i deres nye bil til Harzen eller til Møns Klint for, at kigger på sten - deres store passion. Vi er taknemmelige for, at være i familie med dette unikke 90+ par.Fisk er weekend mad hos os. Som udgangspunkt jo oftere fisk jo bedre, det kniber desværre bare lidt med, at komme forbi de gode fiskesteder på Nordkysten i hverdagen. Jeg opdagede dog til min overraskelse, at der er åbnet en fiske og vildtforretning i byen, hvor jeg arbejder. Butikken er åbnet i maj måned, men det var først i fredags, den kom ind på min radar. Jeg kiggede forbi på vej hjem, og blev fristet af en skive fin rød tun og noget tangsalat. Skalstegt tun hører, så absolut, til favorit fredagsmad.
Tunskiven blev vendt i olie, peber, limeskal og sesam og stegt hårdt på begge sider ganske få minutter. Man kan følge med på siden af tunen, hvor meget "skal" den har fået. Den skal stadig være rød/rå i ca. halvdelen af kernen. Til tunen serverer jeg en nuddelsalat, af brede fuldkorns nuddel, salat, gulerød, rød peber, agurk, tangsalat, forårsløg og et stort bundt koriander.
Dressingen, bruges både til salaten og til at dyppe tunen i, da tunen spises som sushi (sashimi) ved siden af salaten. Man kan selvfølgelig også skære tunen i mindre stykker og læggen den ovenpå salaten. Dressingen er min klassiske asiatiske dressing af limesaft, soya, fint hakket ingefær, hvidløg og chili. Palmesukker (eller rørsukker) og lidt sesamolie. Smag dressingen til indtil den har, den sur/sød/salt/stærk balance du bedst kan lide.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar