søndag den 1. september 2013

Falafel & Honduras

Verdens bedste hjemmelavet falafel - intet mindre !, fyldt med sesam, friske krydderurter og hvidløg, dertil tzatziki og blandet salat samt chilisauce i rigelige mængder, sådan lød menuen lørdag.

Jeg bringer opskriften her, for den er bestemt værd, at give videre:

Falafel - Qaleb

400 gr tørrede kikærter (de skal Ikke koges, dvs man kan ikke bruge dem fra dåse)
1/2 bundt frisk persille
1/2 bundt frisk koriander
2 mellemstore løg (gerne rødløg)
2 fed friske hvidløg
2 tsk tørret spidskommen
1 tsk stødt koriander
1/2 tsk natron 
Groft salt og frisk kværnet peber (smag godt til med salt og peber)
3 spsk ristede sesamfrø

* Skyl og udblød kikærterne i 12 timer (husk de skal ikke koges)
* Blend (i en minihakker eller blender) alle ingredienserne på nær sesamfrøene til en forholdsvis fin "fars"
* Vend sesamfrøene i farsen
* Steg falafel kuglerne ved middel varme på panden i ca. 1 cm neutral olie (vinduekerne) og vend hyppigt
* Afdryp på køkkenrulle inden servering


- o - o - o - 

I dag søndag den 1. september er min ældste niece rejst på eventyrtur til mellemamerika.   Via London og Florida, lander hum i Honduras hovedstad Tegucigalpa i morgen. Hun skal være væk i 2 måneder og vi ønsker hende en rigtig dejlig tur og vil glæde os til, at høre om livet i Mellemamerika.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar