søndag den 23. juni 2013

Sauce Mousseline

Hvis vi nu lige skal tage en anden af madbloggernes sæson favoritter (jeg bloggede om Eton Mess i går), vil jeg også nævne de gode danske hvide asparges. En gang i sæsonen skal vi have dampede hvide asparges med sauce mousseline. Jeg havde jo tilfældigvis æggeblommerne tilovers efter, at have bagt marengs til Eton Mess, og inden da havde jeg købt ti flotte hvide danske asparges hos grønsagspusheren.

Asparges med sauce mousseline er en skøn, men heavy ret, hvor det gælder om at afbalancere den sarte asparges med den fede sauce. Det kræver citron, men også enten lidt ristet rugbrød, lidt røget laks eller nogle rejer. 

Saucen lavet på basis af æggeblommer, smør og pisket fløde blev perfekt og super luftig.


Jeg valgte rejer til aspargesen, desværre havde jeg ingen friske fjordrejer, men i køleskabet gemte der sig et glas af de gode håndpillede rejer, man kan købe hinsidans. Udover rejer, fik aspargesen også følgeskab af dild og en ekstra "dyne" af salat, samt en skøn gylden chardonnay fra Toscana - Terre Del Sillabo, fra DWC Vin. dwcvin.dk

 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar