lørdag den 22. juni 2013

Eton Mess

I denne tid er der et tema, som mange madbloggere skriver om, og det er ETON MESS. Det skyldes selvfølgelig, at jordbærsæsonen er på sit højeste. Jeg vil også gerne være med i klubben af Eton Mess fortolkere og laver derfor min version af desserten til brug for midsommer middagen i morgen.

Eton Mess er en dessert, som laves på Eton College i forbindelse med den årlig cricket kamp imod Winchester College. Da jeg søgte inspiration på internettet, faldt jeg over dette fine klip med Jamie Oliver, hvor han fortolker den legendariske dessert.

http://www.today.com/id/48462560/ns/today-today_food/t/old-school-make-jamie-olivers-eton-mess/#.UcYFycsayK0

Desserten består i hovedtræk af jordbær, flødeskum og marengs. Jeg købte nogle super lækre og smagsfulde zefyr jordbær hos min lokale grønsagspusher idag. Af en halv bakke jordbær har jeg lavet en rigtig kraftig jordbær sauce, hvor jeg har tilsat citron verbena, mynte og hyldeblomster. Desserten bygges op som en trifli, lag på lag af knuste marengs, flødeskum, jordbær sauce og friske jordbær. 


Marengs kyssene blev lavet af 3 æggehvider, 150 gram rørsukker og en teske eddike. Eddiken giver kyssene en sprød overflade og en tyggegummiagtig konsistens inderst.



Efter en lille prøvesmagning i dag, er jeg klar med min fortolkning af Eton Mess til morgendagens middag. Håber så bare at mine midsommer venner synes om desserten.

Da jeg havde lidt tilbage af de skønne zefyr jordbær lave jeg også en jordbæreddike med ingefær. Jeg tror den bliver supergod ledsager til sommerens mange salater. Smuk ser den ihvertfald ud.



Også lige lidt billeder fra den lokale jordbær & grønsags pusher.....









Ingen kommentarer:

Send en kommentar