tirsdag den 2. april 2013

Siem Reap & AMOK

"AMOK" for få dage siden vidste jeg ikke, hvad AMOK var. De seneste dage har jeg smagt flere versioner og nu til morgen, endda lavet min egen AMOK. Vi taler ikke om noget man gør, men noget man spiser  - selvfølgelig !

Netop ankommet til Cambodia og efter, at have set det imponerende Angkor Wat tempel og flere andre templer i går, valgte jeg har bruge formiddagen i dag på en cambodjansk kokkeskole.

Kokkeskolen startede dagen med et besøge hos en cambodjansk familie, hvor vi fik indsigt i, hvordan der dyrkes grønsager og hvordan krydderurter og frugter vokser vildt i området. Og vi fik et kig ind i familiens simple køkken, i en palmehyttte, hvor der dagligt skal laves mad til 12 personer.

Tilbage i kokkeskolen stod dagens lektion på Khmer Green Mango Salad, FISH AMOK og Sticky Rice Balls. Vi var fire i klassen, der i et udendørs køkken langt uden for byen Siem Reap og i skyggen af bananpalmer og med kyllinger løbende om benene, stod med hver vores morter og stødte den mest fantastiske AMOK pasta, bestående af chili, citrongræs, galangal (thai ingefær), keffir limeblade, hvidløg, skalotteløg, rejepasta og gurkemeje.  Pastaen blev sammen med kokosmælk, fiskesauce og filet af slangefisk forvandlet til en super god FISH AMOK, der klart kommer til indgå i mad repertoiret, når vi er hjemme igen. 

Og... det er super nice, at lave sin egen AMOK eller curry pasta.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar