tirsdag den 26. marts 2013

IL TRITTICO & Stenbiderrogn

IL TRITTICO er tre mindre operaer af Giacomo Puccini, som i Marts og April 2013 bliver opført i OPERAEN på Holmen www.http://kglteater.dk/det-sker/opera. Egentlig er denne Puccini opera tre forskellige stykker, men det er et lykkes instruktøren Damiano Michieletto rigtigt godt, at skabe en fin forbindelse. Der er flere elementer der går igen i alle tre stykker, og ét af disse er det klassiske opera element: Døden. I den første historie KAPPEN, finder et mord sted, i den anden ANGELICA, sker der et selvmord, og i den tredie og sidste GIANNI SCHICCHI befinder der sig allerede fra begyndelsen af stykket, en død mand på scenen. Døden til trods er GIANNI SCHICCHI en komisk opera. 

Det var med stor fornøjelse, at vi i denne opsætning fik hørt operahittet "O mio babbino caro". Opført meget smukt af Sine Bundgaard som Lauretta. Her i en stemningsfuld version af Angela Gheorghiu  http://www.youtube.com/watch?v=ul9OTShQ_rc.
 
Scenografien til denne opsætning af IL TRITTICO er genial. Scene er opbygget af fragt containere, som skaber forskellige atmosfærer i de tre stykker. I det første stykke et industrielt lastrum, i det næste en nonne celler, og i det sidste et helt fuldt møbleret hus. Containerne er både åbne og lukkede, og der spilles ovenpå, foran eller inden i dem. Dette skaber en fantastisk dynamik scenografisk, men bidrag også til, at stykkerne hænger sammen og bliver meget levende.  
 
Med til en tur i OPERAEN følger selvfølgelig også et besøg i Restauranten BOJESEN, både før og under forestillingen. Maden er TAPAS STIL, delikat serveret på fem mindre tallerkener, evt. efterfulgt af to yderligere af nordiske oste og en dessert.

Vi valgte Grøn - Hav - Ost - Sødt. Specielt var anretningen med STENBIDERROGN/kartoffel/Dild og den friterede klipfik rigtig fine. Og til vores store glæde havde BOJESEN udskiftet den klassiske og lidt kedelige Operakage, med en vidunderlig chokolade ganache med havsalt, havtorn og karamel. 

Grønt - Hav menuen i Marts 2013 er følgende:

Grønt + Hav + Stegte og syltede løg med timian og knas af tørrede svampe
+ Saltbagte rødbeder med peberrod, æbler og brøndkarse
+ Stenbiderrogn med dild og kartoffel
+ Friteret klipfisk med kapers, løg og krydderurter
+ Stegt fjæsing med revet macadamia, brunet smør og kål

Ost + Sødt + Svenske og danske oste med valnødde-hyben brød
+ Oialla chokolade ganache med havsalt, karamel og havtorn


Til inspiration bestod anretningen af STENBIDERROGN, udover den super lækre rogn, af nye kogte kartofler, fine små friterede kartofler, krydret mayonnaise, frisk dild og dild "støv".

Startende fra venstre: Stenbiderrognen, dernæst klipfisken og yderst til højre den stegte fjæsing.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar